Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

KANKAANPÄÄ MARATON ON PERUTTU 2019

JA SIIRRETTY  VUODELLE 2020

Tämä uutinen on uskomattoman vaikea saada kirjoitetuksi. Tätä uutista en olisi uskonut tarvitsevan kirjoitettavan, mutta silti se on totta. Vuoden 2019 Kankaanpää maraton on peruttu, mutta se siirretään vuodelle 2020.

Miksi tähän äärimmäiseen ratkaisuun on pitänyt ryhtyä ? Tähän on muutamia isoja asioita, jotka tähän ovat vaikuttaneet. 

Suurin syy on tietysti se, että Niinisalon koulu on tällä hetkellä suljettu sisätilaongelmien vuoksi.

Haimme tähän ratkaisua viimeiseen saakka, mutta ratkaisua ei löytynyt, eikä myöskään hyvää tahtoa. Ratkaisuvaihtoehtoja pyrimme löytämään, mutta korvaavaa tilaa ei ole löytynyt ja toivottua myötämielisyyttäkään Kankaanpään maratonin järjestämiseen ei eri tahoilta löytynyt.

Reitin varrella on Niinisalon suljettu varuskuntakerho, joka olisi soveltunut tapahtumaamme hyvin. Tila on sisältä täysin tyhjä, joten olisimme joutuneet rakentamaan tilan käytännössä sisältä kokonaan, mutta se ei olisi ollut ongelma. Senaattikiinteistön vuokravaade sen sijaan oli, sillä hintalappu tilan käytölle oli 6500 e.

Tämän jälkeen otin yhteyttä Kankaanpään kaupungin johtoon ja kysyin poikkeuslupaa koulun käyttöön tapahtumaa varten. Kaupungin johdon mielestä asiassa ei pitäisi olla ongelmaa! Yes, ehti käydä mielessä. Huomautettakoon, että Niinisalon koulua ei ole asetettu käyttökieltoon, vaan ainoastaan sitä ei saa käyttää jatkuvasti työkäytössä. Toivo jo palasi, että tapahtuma saadaan järjestettyä, mutta jo seuraavana päivänä tuli kylmää vettä niskaan. Sain pitkän, asiallisen kirjeen, jossa vedottiin yhdenvertaisuusperiaatteeseen.

Esimerkiksi otettiin Pirkan hiihto, jolle ei annettu tilaa majoituksen järjestämiseen. Tieto oli sinällään hieman hämmentävä, sillä Pirkan hiihdon majoitustiloja kysyy allekirjoittanut, joka toimii aktiivisesti myös Pirkan hiihdossa. Tämä yhteys ei selvästikään ollut kaupungin johdon tiedossa.  Pirkan hiihto oli päättänyt luopua majoituksesta Niinisalon koulussa jo aikaisemmin kustannusten vuoksi, joten Pirkan hiihto ei tästä päätöksestä mitenkään olisi kärsinyt. 

Tein vielä esityksen, että koulua voitaisiin vuokrata ulkopuoliselle yksittäisiin tapahtumiin, esim. kerran vuodessa järjestettäviin tapahtumiin, mutta tähän en saanut enää vastausta.

Tämä päätös on tietysti meille suuri tappio imagomielessä, mutta mielestäni tämä on myös kaupungille tappio. Konkreettisestikin olemme kantaneet pieneltä osin kortemme kekoon Niinisalon koulun käyttökustannusten kattamiseksi vuokrien muodossa ja olisimme sen myös tänä vuonna tehneet. Koulussahan on hieno urheilusali, joka remointoitiin muutama vuosi sitten ja nyt se seisoo tyhjän panttina.

Kankaanpää maraton on noussut tunnetuksi juoksutapahtumaksi Suomessa ja kun ottaa huomioon lähtökohdat, mistä olemme lähteneet tapahtumaa tekemään ja  mitä olemme voineet vuosien aikana juoksijoille tarjota, on tämä päätös raskas. Kankaanpään reitti tunnetaan huippunopeana, jossa useat ovat juosseet huippuaikoja, ennätyksiään, joten tätä taustaa vasten Kankaanpää maratonin reittiä ei voida viedä muualle, vaan reitin pitää kulkea Niinisalon kaduilla ja teillä. 

Mutta tämän vuoden peruminen ei ole kuitenkaan päätös tälle tapahtumalle, vaan järjestämme sen ensi vuonna 17.10.2020. Ensi vuoden tapahtuman järjestelyt vaativat vain niin paljon enemmän suunnittelua ja järjestelyä, että emme tässä ajassa sitä ennätä tekemään.  

Palaamme asiaan!

Olen pahoillani, että joudumme tämän vuoden tapahtuman perumaan. Anteeksi!

Terveisin

Jouni Välisalo