Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

KANKAANPÄÄ MARATON 17.10.2020

TIEDOTE

Kankaanpää Maraton palaa takaisin vuoden "teknisen" tauon jälkeen uudistuneena ja entistä vahvempana. Viime vuonna jouduimme perumaan Kankaanpää maratonin Niinisalon koulu sulkeutumisen vuoksi ja edelleen koulu ei ole käytössä ja uskaltaisin melkein sanoa, ettei se tule avautumaan enää milloinkaan.

Olemme tehneet muutamia muutoksia reittiin ja uskokaa tai älkää, niin reitti on nopeampi, kuin ennen. Tähän vaaditaan jonkun verran töitä, että se voidaan toteuttaa suunnitellusti, mutta se on sen arvoista! Kankaanpään maratonin reittihän on tunnetusti huippunopea ja mitä uudistukset tuo tullessaan, odotan suurella mielenkiinnolla ensi syksyn tuloksia jo tässä vaiheessa.

Tänä vuonna olemme solmineet yhteistyösopimuksen Köylion mansikkamaratonin kanssa ja molempiin tapahtumiin osallistuville tulee tarjolle massiivinen arvontapalkinto. Samalla avaamme uuden maraton cupin, joka kantaa nimeä Länsi-Suomen maratoncup, joka käsittää Kankaanpää maratonin ja Köyliön mansikkamaratonin.

Mukaan tapahtumaan tulee myös yritysyhteistyötä, sillä mansikkamaratonin taustavaikuttaja Laaksosen marjatila, sekä mm. maratonmatkoja tarjoava Välimatkat Oy tulevat tukemaan tapahtumia. Seuraavassa tärkeimpiä tietoja tapahtumasta:

 

REITTI

Reitti on alusta alkaen ollut Kankaanpään maratonin kulmakivi, joka tunnetaan laajalti. Reitti on huippunopeaksi todettu.  Nyt reitti muodostuu entistäkin nopeammaksi ja myös mielenkiintoa tulee reitin varrella lisää ja miten se sitten tapahtuu, niin muutama sana reitistä:

Kilpailun lähtö tapahtuu samaisesta paikasta, kuin Kankaanpää maraton, eli Niinisalon koulun edestä ja reitti kiertää tuttua tietä Taulunojalle, MUTTA reitiltä jää pois se ainoa mäki, joka on ollut heti huoltopisteen jälkeen ja maratonilla se on kierretty neljästi, puolikkaalla kahdesti sekä kympillä kerran.  Tämä mäki jää todellakin jatkossa pois. Se korvataan uudella loppureitillä, joka on Niinisalosta Kankaanpäähän vievä pyörätie ja maali on Kankaanpään urheilukentällä.  Kankaanpääläiset tietävät tarkalleen mistä on kysymys. Niinisalo on maantieteellisesti Kankaanpäätä ylempänä ja maaliin siis tullaan viimeiset 6 km laskuvoittoisesti. Toki lopussa on hieman pieniä kinkamia, mutta kaikkinensa reitti on hurjan nopea ja mukavakin. Pyörätie tulee metsän keskellä ja on äärettömän mukava juostava reitti. Saamme kesän korvalla reitistä profiilin nettiin, niin näette muutkin, jotka ette tuota pyörätietä tunne, mistä on kysymys.

Tämä on myös kysymys, josta on keskusteltu kovaa monella eri suunnalla. Kaikki reitin tietävät myöntävät, että tämä on todella nopea, mutta monet ovat myös ilmaisseet haasteellisuuden järjestelyissä, koska lähtö on Niinisalossa ja maali Kankaanpäässä, miten kaikki saadaan pelaamaan. Allekirjoittanut on tällä kertaa pitänyt päänsä, vaikka minuun on vedonnut jopa kaupungin virkamiehet, että olisi se hienoa lähteä ja tulla maaliin urheilukeskukselle. Kyllä, se olisi hienoa, mutta olen sitä mieltä, että Kankaanpää maratonin suosio perustuu reitin huippunopeuteen ja urheilukeskukselta lähtö ei tarjoa lähelläkään sitä nopeutta, mitä Niinisalo pystyy tarjoamaan. 

Käytännössä asia hoidetaan niin, että meillä on nonstop kuljetus Kankaanpään ja Niinisalon välillä. Auton voi jättää parkkiin joko Niinisalon pellolle tai sitten mieluummin urheilukeskukselle. Linja-autot sompaavat tätä väliä ennen kisaa ja kisan jälkeen moneen kertaan. Allekirjoittanut on tiiviisti mukana myös Pirkan Hiihdossa, jossa siirtelemme kohtuullisen paljon suurempia väkimääriä linja-autolla ja hyvin on saatu se pelaamaan, niin eikös 7 km siirto nyt onnistu myös kohtuullisesti, uskon niin.

 

KILPAILUKESKUS

Virallisena kilpailukeskuksena toimii Kankaanpää liikuntakeskus, joka nyt tietysti tarjoaa aivan toista luokkaa olevat pukutilat ja pesutilat, kuin mitä Niinisalon koulu on voinut järjestää. Kankaanpää maratonin maali tulee olemaan komeasti urheilukentällä. Varsinainen huoltotila tulee olemaan urheilukeskus ja mahdollisesti myös uimahalli tulee juoksijoiden käytettäväksi. Ilmoittautuminen yms. toiminnat tulevat olemaan huomattavasti helpommin järjestettäviä, kuin Niinisalossa. 

Tulemme rakentamaan palloiluhallin siten, että siellä on ruokailu ja myös palkintojen jako suoritetaan hallissa. Puitteet ovat ainakin hulppeat. 

Toki myönnän, että hieman mieltä kaihertaa, kun menetämme sen tietyin intiimin tunnelman, mitä Niinisalon koulu on tarjonnut pienine tiloineen, joka on tuonut tapahtumaan oman mausteensa, mutta vastapainona tämä tuo toki tapahtumaan todella paljon käytännöllisemmät tilat.

 

LÄNSI-SUOMEN MARATONCUP

Olemme sopineet yhteistyöstä Köyliön mansikkamaratonin kanssa. Yhteistyö tarkoittaa sitä, että juoksemalla molemmat tapahtumat, olet oikeutettu osallistumaan arvontaan, jonka pääpalkinto tulee olemaan ei sen enempää tai vähempää kuin SHANGHAIN maratonmatka. 

Lisäksi järjestämme Länsi-Suomen maratoncupin, joka käsittää sekä Köyliön mansikkamaratonin, että Kankaanpää maratonin. Yhteisaika tulee ratkaisemaan voittajat sarjoittain. Cupin palkinnot ovat vielä neuvotteluvaiheessa. 

YRITYSYHTEISTYÖ

Tapahtumaan tulee taustavaikuttajaksi mukaan kaksi yritystä. Köyliöstä Marjatila Laaksonen, sekä Kankaanpäästä Välimatkat Oy ovat mukana tukemassa tapahtumia mm. arvontapalkintojen osalta.

 

YKSITYISKOHDAT

Tapahtuman yksityiskohdat tulemme julkaisemaan tammikuun aikana, jolloin virallinen kilpailukutsu julkaistaan.