Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

15. KANKAANPÄÄN TALVIJUOKSUSARJA 2018-2019 

1. osakilpailun raportti

5. Kankaanpään talvijuoksusarja käynnistyi mitä mukavimmissa merkeissä. Säätyyppi oli jälleen sitä, mitä se on oikeastaan pitkin syksyä ollut. Miellyttävä, lähes kymmenen asteen tuuleton sää siivitti juoksijat talvisarjana avaukseen.

 

Juoksijoita lähti tällä kertaa liikkeelle 36 ja ilahduttavasti uusia juoksijoita oli saapunut kohtuullisen paljon kokeilemaan omaa kuntoaan Niinisalon lähes tasaiselle reitille. 

Tällä kertaa tulokset tulevat hieman myöhässä nettiin, koska palvelimen tarjoajalle, jota käytämme oli viikon loppuna jotakin ongelmia ja emme saaneet tuloksia päivitettyä sivuille. Meillähän on käytännössä tulokset tulleet saman illan aikan nettiin, kuin on ollut juoksu, mutta tällä kertaa oli käytännön este. toivottavasti seuraavalla kerralla  kaikki toimii taas palvelimellakin sujuvasti.

Juoksussa oli jälleen nähtävissä iloisia ilmeitä, kun sai painella sielunsa kyllyydestä ja ottaa vähän mittaa samalla kaveristakin. Kuten varmasti jo 14-vuotta olen kirjoittanut, niin kirjoitan siitä edelleenkin. Talvisarja palvelee mitä parhaiten kaikkia, jotka kuntoansa haluavat kehittää. Sarja palvelee niin kärjessä paineleviakin, mutta yhtälailla se toimii hyvänä motivaattorina kenelle tahansa. Mukava tapa liikkua ja tavata saman henkistä porukkaa. Talvisarjan tunnelma eroaa kovastikkin esim. Kankaanpää maratonista, jossa porukkaa on yli 400. Talvisarjan tunnelma on hyvin kotoinen, jossa oppii jollakin lailla tuntemaan toisensa pitkän talven aikana. Alkusyksystä aloitetaan ja myöhään keväällä kirmataan kesälaitumelle erikoiskilpailun jälkeen jopa hieman haikeissa merkeissä, kun kavereista erotaan taas puoleksi vuodeksi.

Talvisarjan avauksessa jaettiin ns. iki-numeroita, joka on nimikoitu juoksijalle, joka on osallistunut 50-talvisarjan osakilpailuun. Numerot ovat sen mukaisesti järjestyksessä, kun on tuon 50-osakilpailun saavuttanut. Esimerkiksi numero 1 on Rauno Koivisto, joka on edelleen ainoa osanottaja, joka on osallistunut jokaiseen 91. talvisarjan osakilpailuun, eli Rauno on saavuttanut 50. juoksun rajapyykin jo vuosia sitten. 

Tällä hetkellä numeroita on jaettu 11. Onneksi olkoon kaikille merkkipaalun johdosta.

Kuten olen usein todennut, talvisarjaa jatketaan ainakin siihen saakka, että tulee ensimmäinen 100 osakilpailua täyteen, eli sehän täyttyy silloin keväällä 2020. 

Niinisalon koulu on toiminut talvisarjan "kotina" lähes koko sen historian ajan. Ensimmäinen sarja järjestettiin Kankaanpään urheilukeskuksen toimiessa kilpailukeskuksena, mutta sen jälkeen siirryimme Niinisalon koululle, jossa olemme uskollisesti olleet kaikki nämä vuodet. Varmasti suurin syy on reitti, joka on Niinisalossa äärettömän nopea ja tasainen. 

Nyt on kuitenkin tummia pilviä taivaalla tulevaisuuden suhteen, sillä koulu suljetaan vuoden vaihteessa määräämättömän pitkäksi ajaksi. Syy on hiukan epäselvä, mutta sisäilmaongelmien vuoksi näin joka tapauksessa tehdään. Hometta ei koulusta ole käsittääkseni löytynyt, mutta ilmanvaihtoon ongelma liittyy, jos olen oikein ymmärtänyt. 

Tämä tuo meille tapahtumien järjestäjille ongelmia. Tämä koskee niin Pirkan hiihtoa, Kankaanpää maratonia, talvisarjaa kuin kaikkia muitakin koululla järjestettäviä koitoksia.

PIrkan hiihto ja Kankaanpää maraton elävät omaa elämäänsä ja niihin löydetään varmasti ratkaisu, mutta talvisarjan kohdalla ollaan vielä kysymysmerkkinä. Olemme miettineet kylältä jotakin korvaavaa paikkaa, jossa talvisarjan  kevään kilpailut voidaan pitää, mutta asia on vielä auki. 

Joka tapauksessa seuraava osakilpailu järjestetään 6.12. Niinisalon koululla normaaliin tapaan ja se tullee olemaan ainakin pitkäksi aikaa koulun jäähyväiskilpailu. Pyritään ratkaisemaan asia ennen seuraavaa osakilpailua, jossa asia voidaan viimeistään tiedottaa.

 

Kiitos mukana olleille!

Moni laittoi ilolla merkille, että kellomieheksi oli jälleen saapunut Heikki Alppi, joka yhden välivuoden jälkeen on jälleen remmissä mukana. Hienoa! 

 

Tervetuloa itsenäisyyspäivän vastaanottoon Niinisalon talvisarjaan 6.12. klo 16.00

 

t. Jouni