Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kankaanpään talvijuoksusarjan 2018-2019

3. osakilpailun raportti

sTämän osakilpailun säätila oli talvinen. Pieni muutaman asteen pakkanen ja luminen maisema toivat mukavasti valoa keskitalven päivään. Kalliomäen Ari aurasi ja hiekoitti reitin tuttuun tyyliin, joten pitävällä alustalla saatiin juoksu vietyä läpi.

Tämän kertainen erikoisuus oli uusi kilpailukeskus. Niinisalon kouluhan on suljettu sisäilmaongelmien vuoksi ja kouluun ei tällä hetkellä ole asiaa myöskään harrastuspiireillä, joten meillä oli edessä uuden kilpailukeskuksen etsiminen. Koville se otti, sillä Niinisalossa ei ole kovin paljon tiloja tarjolla. Lopulta onnistuimme ja löysimme tilan Niinisalon varuskunnan asuntoalueen kerrostalon alakerrasta.

Pieniä alkuvaikeuksia paikan löytämisessä oli ja ulkopaikkakuntalaiset joutuivat haeskelemaan hivenen paikkaa ja myös lyhyimmän reitin löytyminen lähtöpaikalle oli hieman hakusessa, mutta kun nämä ongelmat saadaan ratkaistua, niin tuo tilahan oli oikeastaan ihan ok tälläiseen pikkutapahtumaan. 

Pukuhuoneethan ovat saunatilojen pukuhuoneet ja niin, pikku neuvottelujen tuloksena saattaisimme saada käyttöön myös itse saunan, joka tietysti toisi mukavan lisän varsinkin talvipakkasella.

Mahdollista olisi myös saada käyttöön viereisen kerrostalon pukuhuoneet joten tilat saataisiin kohtuullisen käytännölliseksi.

Seuraava osakilpailu järjestetään samoin järjestelyin. Eli ilmoittautuminen tapahtuu kerrostalon alakerrassa, jossa myös pukuhuoneet ovat. Niinisalossa on kaksi kerrostaloa ja tämä on se korkeampi, sanotaan myös 47:ksi. Nyt en ole varma, johtuuko nimitys talon numerosta vai mistä? Paikan tunnistaa myös siitä, että siinä on päiväkoti, jonka kyltti on seinässä. Pukuhuonetilat ovat viereisessä rapussa. 

Tulipahan lauantaina kaikenlaisia hulluja ajatuksia mieleeni, kun siinä puuhastelin. Esimerkiksi sellainen ajatus, että Niinisalon varuskunnan alue on tunnettu todella tasaisesta maastosta. Kankaanpään maratonin viimeiset kilometrit menevät juuri näissä maisemissa. 

Yksi mahdollisuus olisi, että muutettaisiin talvisarjan reittiä, siten että lähtö olisi Kerrostalon edestä ja reitti kiertäisi Niinisalon varuskunnan alueen ja sen jälkeen normaalin talvisarjan reitin. Tällöin saisimme reitin, joka olisi pituudeltaan 5 km (vaatii vähän säätöä)  se kierrettäisiin kerran. Mielestäni tämä toisi tapahtumaan lisää mielenkiintoa, kun reittiä pidennettäisiin. Tämä mahdollistaisi jatkossa myös 10 km kisan. Meillähän oli menneinä vuosina kaksi matkaa ja molempiin löytyi mukavasti väkeä. Virallisesti mitattu 10 km olisi mielestäni mukava lisä tapahtumaan ja toisi mahdollisesti lisää porukkaa juoksemaan. 

Maistelkaapa tätä ajatusta ja kertokaa seuraavassa osakilpailussa ajatuksia. Tämän kevään tapahtumat juostaan tutulla reitillä, mutta syksyllä tämä voisi olla ajankohtaista. 

Tänä keväänä juostaan taas erikoiskilpailu, kuten viime keväänä ja ajattelin, että voisimme testata ko. reittiä tässä tapahtumassa. 

Lisäähän tämä tuo työtä järjestäjälle reittimerkinnän ja aurauksen yms suhteen, mutta mitäpä ei juoksijoiden eteen tehtäisi...

 

Alkuviikosta päivitetään vielä yhteistuloksia ja muita eteentulevia korjauksia yms.

 

Nähdään taas

 

t. Jouni