Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

2. osakilpailu 6.12. raportti

Perinteinen juoksijoiden itsenäisyyspäivän vastaanotto järjestettiin Niinisalossa. Parhaiten juoksijat ottavat vastaan tämän päivän juoksemalla vapaasti oman isänmaansa teillä ja kaduilla.

Kuten lähdön hetkellä tuli mainittua, olin katsomassa aamulla, kun panssarivaunut täyttivät Tampereella Hämeenpuiston, odottamassa Ratinan sillan ohimarssia. Näky oli komea ja jälleen tuli tunne ja kiitollisuus sotaveteraaneja kohtaan, että nuo panssarivaunut olivat meidän omia. Toisinkin voisi olla, 
Jälleen kerran haluan antaa kiitoksen Teille veteraanit.

Talvisarjan tapahtumaan oli saapunut tällä kertaa mukavasti porukkaa, lähemmäs kolmekymmentä juoksijaa, joten mukavasti ensimmäisestä kerrasta oli petraantunut osanottajien määrä.

Tämän talven ensimmäisten osakilpailujen aikana on vallinnut loistava sää. Alustavalla viikolla lumi ja jää peitti myös Niinisalon tiet, mutta sopivasti kisapäiväksi tiet sulivat jääpeitteestä, joten alusta oli tosi hyvä juosta. Lämpötilakin oli selvästi plussan puolella, niin mikäs siinä järjestäjienkään oli seisoskella radan varressa. Tuloksista voit tarkistaa  juoksutulokset. 

Yksi huomattava muutos on talvisarjaan tullut ja se on tuo aikataulun muutos. Olemme aikaistaneet lähtöä parilla tunnilla ja tästä eteenpäin, ainakin tämän talvisarjan ajan on lähtö klo 14.00.

Suurin osa tätä muutosta on kiitellyt, mutta on tietysti myös heitä, jotka ovat lauantaina töissä esim. klo 14.00 saakka, niin tämä on tietysti harmillinen heidän kannaltaan. Alun perin ajaksi muodostui klo 16.00 juurikin työaikojen takia. Itse olen sarjaan sitoutunut ainakin 100 osakilpailuun saakka, niin ollessani ennen automyyjänä, niin lauantai oli työpäivä kovin usein ja kun ovet laitettiin kiinni klo 14.00, niin eihän sitä olisi aikaisemmin talvisarjaan ehtinyt. Tästä muodostui aikoinaan lähtöajaksi klo 16.00.  Mutta kun nykyisin allekirjoittanut ehtii aikaisemmin ja kun tätä aikaa on pyydetty, niin tämän vuoksi siirryimme tuohon klo 14.00 

Katsotaan, mitä kokemuksia tämä aikataulumuutos tuo tullessaan ja tarvittaessa korjataan seuraavaan kauteen aikataulua. 

 

Itseäni edelleen kiehnää tuo pidempi lenkki, josta olen puhunut ja sehän piti ottaa jo viime keväänä kokeiluun, mutta silloin aikataulusyistä jäi tuo erikoiskilpailu pois. Reittihän olisi yhtenä lenkkinä ja se mahdollistaisi myös 10 km kisan. Vaikka lenkki on hyvä, erittäin tasainen ja vaihteleva, niin se tuo mukanaan myös muutaman ongelman. Lenkki on sellainen, että se edellyttäisi ainakin rautatien ylitykseen liikenneohjauksen ehkä myös johonkin toiseenkin kohtaan tarvittaisiin liikenteen ohjaaja. Tämä taas edellyttää lisää toimitsijoita. Tällä hetkelläkin talvisarja viedään käytännössä kahden henkilön voimin läpi, niin muutama lisähenkilö tarvittaisiin liikenteen ohjaukseen . sillä järjestetty kilpailu vaatii kyllä rautatien ylitykseen ohjauksen, sen verran kimurantti paikka se on. Toinen kipukohta meillä on ehdottomasti kilpailukeskuksen puute. Kerrostalon alakerta nyt ei se optimaalisin paikka ole. Pukutilat kyllä on saunojen yhteydessä, mutta tarvittaisiin kyllä toinen erillinen pukutila, jotta voitaisiin muuttuneen reitin ja uuden matkan myötä tapahtumaa pyrkiä kasvattamaan. Meillä on kyllä asian tiimoilta jotakin mielessä, mutta se vaatii hieman neuvotteluja. Niinisalon kerrostalot omistaa yksi ja sama henkilö, joten hänen kanssaan asiasta tulemme käymään neuvotteluja.

Mikäli asiat saataisiin ratkaistua, voisi lähdön siirtää sitten lähelle kerrostaloa, niin jäisi se siirtymä lähtöön pois.

Mutta asia painaa sen verran mieltä, että yleensä tällaisena hetkenä se tulee jollakin aikataululla toteutettua.

Kun meillä oli aikoinaan Niinisalon kymppi suurin piirtein samalla reitillä, mitä nyt suunnitellaan, se sai todella suuret kehut reitistä, vaihtelevuudesta ja nopeudesta. 

 

Mikäli ilma nyt pysyy plussan puolella, olisi mahdollista tehdä virallinen mittaus reitille. Katsotaan, mitä tapahtuu!

 

SEURAAVA OSAKILPAILU ON 11.1.2020 KLO 14.00

 

Nähdään taas

t. Jouni