Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

KANKAANPÄÄN TALVIJUOKSUSARJA 2019-202O

4. OSAKILPAILU , JOKA OLI SAMALLA KAIKKIEN AIKOJEN 100.

RAPORTTI

 

Kankaanpään talvijuoksusarjan 2019-20 4. osakilpailu juostiin 15.2. Samalla se oli kaikkien aikojen 100. osakilpailu. Tähän on siis tultu vuosien uurastuksen jälkeen. Reitti on ollut sama jo vuosikausia. Aloitimme Kankaanpään keskustan tuntumasta, jolloin reitin pituus oli 6 km. Siirryimme Niinisaloon Kankaanpään maratonin myöden. Reitti hakee tasaisuudellaan vertoja, koska siinä ei ole ensimmäistäkään nousua.

Vuosien aikana on monia juoksijoita tullut ja mennyt ja palannut taas. Elämän kiertokulkua tämäkin. Vain yksi juoksija on jaksanut käydä nuo kaikki sata osakilpailua ja hän on Rauno Koivisto.
Yli 90 kertaan on päässyt myös Reijo Miettinen.

Säätila on vaihdellut reippaasti yli 20 asteen pakkasesta yli 20 lämpöasteeseen. Milloin on satanut vettä, räntää, välillä tuullut ja sitten taas toisaalta on kuitenkin enemmän nähty mukavia kelejä.

Yhtä kaikki, kaikki nämä vuodet talvisarja on tarjonnut juoksijoille mahdollisuuden kuntonsa kehittämiseen myös talvikeleissä, sillä yksi johtoajatus on ollut, että reitti pyritään tekemään niin hyväksi, kuin mahdollista vaikka olisi ollut kuinka liukas tahansa.  Tämän on mahdollistanut "hovikunnostajamme Autoilija Ari Kalliomäki.

Tapahtuma on aina tavoittanut niin kovaa menevät kilpailijat, kuin hieman rauhallisemmin itsensä voittamisesta kiinnostuneet. Kaikille on aina ollut sijaa tässä tapahtumassa. 

Erityismaininnan vuosien työstä haluan antaa myös Heikki Alpille, joka on ollut mukana kellomiehenä kymmenissä ja taas kymmenissä sarjan osakilpailuissa. Heikki on ollut allekirjoittaneelle hyvänä tukena ja mukavana seuramiehenä. Aika lailla näinä vuosina ollaan reitin varrella maailmaa parannettu. 

Alun perin olen luvannut, että 100. osakilpailua ainakin mennään ja nyt se on täynnä, entä jatkossa ?

Voi voi, eihän tästä niin vain voi luopua. Ensi kauden päivät on lyöty jo lukkoon ja toiselle sadalle lähdetään taas uusin innoin.

Tässä ollaan päätä puhki mietitty tuota huoltopuolta. Tällä hetkellä se ei ole entisellään, kuten ennen koululla, joka oli huikean hyvä paikka. Mutta tässä on edelleen viritelmiä, että saataisiin asioihin uusia ratkaisuja.

Reitistä on puhuttu jo pitkään, että tehtäisiin yksi 5 km lenkki, johon saadaan tosi hieno lenkki myös. Lähtö tulisi kerrostalon eteen. Tähän voitaisiin lisätä myös 10 km kisa.

Kun talvi nyt valitettavasti katosi, ainakin vähäksi aikaa ja tiet ovat taas auki, niin allekirjoittanut päässee mittaamaan tuon uuden reitin virallisesti. Ensimmäinen tapahtuma voisi olla tuo erikoiskilpailu, joka on kutsukilpailu, johon pääsee mukaan vähintään kolmessa osakilpailussa mukana olleet. Tämä erikoiskilpailu on sitten varsinaisen sarjan jälkeen.

 

Muutama sana tämän kertaisesta talvisarjasta. Kuin tilauksesta talvisarjan 100. osakilpailuun saatiin talvinen keli. Lunta satoi niin paljon, että auramies tarvittiin paikalle ja Ari pääsi taas reittiä kunnostamaan. Lunta satoi myös kisan aikana niin paljon, että se peitti vielä uudelleen tien kevyeen lumikerrokseen. Niinisalosta tarvitsi ajaa muutaman kilometrin Jämijärven suuntaan, kun tiet olivat taas sulia. Tätä se on talvisarja ja kuuluihan kisapaikan olla talvinen. 

Seuraava osakilpailu on 14.3. klo 14.00

ONNEKSI OLKOON RAUNO!

 Tässä herra, joka on osallistunut kaikkiin 100 osakilpailuun, eli Kuvassa Rauno Koivisto