Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

XV KANKAANPÄÄ MARATON 17.10.2020 UUTISIA

8.11. 

Uusia kuvia maratonilta

 

Olemme lisänneet uusia kuvia Kankaanpää maratonilta. Kuvat on Samin Honkalan kokoelmasta. Kiitos Sami!

Lisää kuvia otamme mielellämme vastaan ja laitamme ne nähtäväksi. 

Nyt on lisätty kuvia myös maalista.

 

 

3.11.

Valokuvia maratonilta

Saimme muutaman hyvän otoksen maratonilta ystävältämme Maimosen Jarnolta. Olemme lisänneet ne kuvagalleriaan. Saamme toisesta lähteestä lisää kuvia hieman myöhemmin. MIkäli sinulla on kuvia Kankaanpää maratonilta ja haluat jakaa niitä kaikkien nähtäväksi, niin ota yhteyttä ja laita ne tulemaan kankaanpaanmaraton@gmail.com niin lisätään niitä kuvagalleriaan.

3.11.

Puuttuvat mitalit

Maratonila osa jäi saamatta mitalin, koska osanottajamäärä yllätti positiivisesti järjestäjät. Puuttuvat mitalit on tilattu, mutta toimitusaika on niillä kohtuullisen pitkä ja  odotuksessa on, että ne saapuvat joulukuun vaihteessa, jonka jälkeen ne postitetaan.

 

15.10.

Ennakkoilmoittautuneiden numeroiden haku

Ennakkoilmoittautuneet hakevat kisanumeronsa ja infonsa Urheilukentän katsomosta, eli hyvin lähellä paikkaa, jossa myös maali sijaitsee. Katsomossa on erilliset hakupisteet kolmelle eri matkalle.

15.10.

Covid tiedote

Tänään 15.10. annettiin jälleen uusia suosituksia. Kuten on sanottu useissa yhteyksissä, Satakunta kuuluu ns. perustasolle ja tämän päivän suositukset eivät koske Satakuntaa.

13.10.

Jälki-ilmoittautuminen

Huomenna on vielä mahdollisuus tehdä jälki-ilmoittautuminen ja maksu ennakkoon netissä. Suosittelemme tätä voimakkaasti, koska kilpailukeskuksessa toiminnot tapahtuvat tavallista hitaammin, koska noudatamme ilmoittautumisessa mahdollisimman hyvin turvavälejä ja tämä hieman hidastaa toimintoja. Mikäli kuitenkin ilmoittaudut vasta kilpailupaikalla, varaa aikaa normaalia enemmän. Jälki-ilmoittautuminen päättyy tunti ennen juostavan matkan lähtöa.

12.10. 

Lähtölista nettiin

Tulemme julkaisemaan maanantaina/tiistaina virallisen lähtölistan tähän mennessä ilmoitautuneiden osalta. Siinä näet myös kilpailunumerosi ja viralliset ilmoittautumistietosi. Tähän mennessä sivuilla nähdyt ilmoittautumiset on epävirallinen lista, joka on poimittu viralliselta listalta. 

Tästä eteenpäin ilmoittautuneet lisätään sivuille päivittäin aina keskviikkoiltaan 14.10. saakka, jonka jälkeen suljemme ilmoittautumisen netissä ja siitä eteenpäin jälki-ilmoittautuminen tapahtuu kisakeskuksessa.

12.10.

Reittikartat netissä

Nyt olemme lisänneet nettiin eri reittikartat. Reitit eivät ole absoluuttisen tarkkoja, esim. Taulunojan käännöksen kohdalla, vaan saattavat hieman heittää ilmoitetusta, mutta saat niistä kuitenkin tarkan käsityksen reiteistä.

12.10.

Reittikartat nettiin

Reittikartat julkaistaan 12.10. Piti niin julkaista ne 11.10., mutta aika loppui. Tätä kirjoittaessa toki on jo 12.10. mutta nyt täytyy ottaa hetki lepoa, että sitten taas aamulla jatketaan näiden parissa. Reittikartat on varmasti ihan paikallaan kaikkien tarkistaa, sillä reitit eroavat hieman toisistaan eri matkoilla, johtuen juuri tuosta runsaan 6 km loppusuorasta Kankaanpäähän.  Kympillähän ei Niinisalossa viivytä kuin runsaan 3 km verran. Puolikkaalla jää ensimmäiselle kierroksella Taulunkylän käynti pois. Maraton reitti, no, se kulkee suurin piirtein vanhaa reittiä, kääntö vain on aikaisemmin ja loppu Kankaanpäähän sama, kuin mullakin. Itse asiassa netissä tällä hetkellä näkyvä reittikartta on juurikin maratonin reittikartta, mutta julkaisemme tosiaan tänään kaikkien reittien kartat, sekä reittiselostukset, niin se selkeyttää varmasti parhaiten asiaa.

10.10.

Jälki-ilmoittautuminen netissä on avattu

Sinulla on mahdollisuus tehdä jälki-ilmoittautuminen etukäteen netissä aina 14.10. iltaan saakka. Varsinkin nyt kannattaa tehdä jälki-ilmoittautuminen netissä. Kun teet jälki-ilmoittautumisen valmiiksi kuntoon ja myös maksat sen etukäteen, säästät tällä runsaasti aikaa, sillä sinun ei tarvitse välttämättä tulla hakemaan numeroa tuntia ennen. Lisäksi tänä vuonna jälki-ilmoittautumiseen kannattaa varata aikaa, sillä ilmoittautuessa pidämme turvavälejä.

9.10.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Kankaanpään liikuntakeskuksessa, Jämintie 10. Sinun tarvitsee käydä ensin ilmoittautumassa tai hakemassa numerosi Kankaanpäästä ja siirry sitten Niinisaloon joko omalla autolla tai linja-auton kyydillä.

9.10. 

Reiteistä

Tänä vuonna Kankaanpää maratonin uudistettu reitti on ensimmäistä kertaa tosi testissä. Odotamme todella mielenkiinnolla Teidän mielipiteitänne reitistä. Reittiprofiilista voisi päätellä paljon, mutta odotellaan vielä viikko ja sitten nähdään, mikä on Teidän arvionne. Omasta mielestäni Niinisalosta Kankaanpäähän menevä pyörätie on hyvin miellyttävä. Kilometri toisensa perään pyörätie menee keskellä metsää. Varsinkin ensimmäiset kolme kilometriä pyörätiellä menee, kuin itsestään-jos voimansa on jakanut oikein. 

Niinisalossa juostaan periaatteessa vanhaa reittiä, mutta kympillä ja puolikkaalla on erovaisuuksia. Koska Niinisalosta Kankaanpäähän on n. 6,1 km, niin Niinisalossa jää kympillä juostavaa vain 3,9 km.

Puolimaratonin reitti on vieläkin nopeampi, koska siinä juostaan Niinisalossa kaksi kierrosta siten, että ensimmäisellä kierroksella ei käydä lainkaan Taulunojallla vaan Niinisalon keskustan jälkeen juostaan varuskunnan lenkki ja palataan koululle ja vasta toisella kierroksella juostaan perinteinen lenkki, eli ensin käydään Taulunojalla ja sitten palataan Niinisaloon ja kierretään varuskunnan lenkki ja koulun sivuutuksen jälkeen lähdetään kohti Kankaanpäätä. Huomenna 11.10. mittaajamme viettää päivän reitillä ja tekee virallisen mittauksen, jonka jälkeen laitamme nettiin kaikkien matkojen tarkat reittikartat.

9.10.

Ennakkoilmoittautuneista

Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt.  Lähes 270 ennakkoilmoittautumista! Lukema on oikeasti niin uskomattoman hieno, että hiljaiseksi vetää. Tänä vuonna olemme menneet matalalla profiililla vallitsevan tilanteen takia. Emme oikein tienneet, mitä odottaa. Viime vuosi jäi väliin tilaongelmien vuoksi, mainostaminen ollut vähäistä ja kaiken päälle vielä ikävä tautitilanne yms. Mielessä on käynyt, onkohan Kankaanpää jo uhohdettu. Tätä taustaa vasten tähän mennessä ilmoittautuneiden määrä on todella mahtava! Maratoonareiden valtava määrä pistää todella silmään. Parina edellisenä kertana ollaan maratonilla jääty selvästi alle sen, mitä nyt jo on ilmoittautunut. Pieni fiilis on, että jälki-ilmoittautumiset tulevat tuomaan myös puolikkaalle ja kympille porukkaa suhteessa enemmän. Näin ainakin ennen on tapahtunut. 

Nöyrimmäinen kiitos Teille kaikille! Töitä on tehty aika tavalla tämän nilviäisen, eli Koronan vuoksi. Toivokaamme sydämen pohjasta, että se ei tule meitä häiritsemään ja saamme viettää viikon päästä upeaa juoksujuhlaa. Tervetuloa! ja vielä siis ehtii hyvin myös jälki-ilmoittautua tapahtumaan.

9.10. 

Kankaanpää maratonin tilanne

Kuten hyvin kaikki tietää, tällä hetkellä coronatilanne pahenee Suomessa voimakkaasti. Useissa maakunnissa on tehty tiukkoja rajoituksia ja kokoontumisrajoituksia asettu, Toistaiseksi Satakunnassa on edelleen huippuhyvä tilanne, mutta kun katsoo karttaa, niin siitä voi hyvin huomata, että ympärillä olevat maakunnat ovat ns. punaisia alueita. Miten pitkään pääsemme etenemään näin hienosti, näyttää varmasti lähipäivät. Mutta meiltä vaaditaan edelleen tiukennuksia tapahtuman kulkuun ja joudumme vielä ensi viikolla tekemään mahdollisesti uusia toimenpiteitä. Varsinaiset kilpailuohjeet tulemme julkaisemaan vasta alustavalla viikolla, kun meillä on tarkemmin tiedossa, onko tulossa vielä joitakin tiukennuksia. Olemme joutuneet tämän takia vielä muuttamaan lähtöaikoja siten, että maraton lähtee klo 12.15. Eilen torstainan meillä oli turvallisuuskatselmus, jossa todettiin, että kevyenliikenteen väylällä, Niinisalon tien varrella on mahdollisuus tulla ruuhkaa, mikäli pidämme lähtöajan klo 12.00 maratonilla, koska puolimaratoonareiden arvioilta suurin osa tulee ensimmäiseltä kierrokselta n. klo 12.00-12.10. Tämä katsottiin mahdolliseksi vaaratekijäksi vallitsevassa tilanteessa.

 

9.10.

Varusteiden kuljetus Niinisalosta Kankaanpäähän

Kuten olemme toivoneet, niin mahdollisuuksien mukaan käytä omaa autoa kun siirryt lähtöpaikalle. Niinisalosassa voit jättää varustekassisi sille tarkoitettuun tilaan, joka on koulun pyöräkatos. Laita jokin tunniste reppuusi, että sen löydät helpommin kisakeskuksessa. Reput kuljetetaan järjestäjien toimesta takaisin kisakeskukseen.

9.10

KILPAILUOHJEET

Tulemme julkaisemaan tarkemmat kilpailuohjeet vasta kilpailun alustavalla viikolla. Tällä hetkellä tämä nilviäinen, eli korona on voimistumassa. Kankaanpäässä ja koko Satakunnassa on tilanne kuitenkin aivan poikkeuksellisen hyvä-vielä. Tämä mielessämme suuntaamme ensi viikkoa kohden. Seuraa tiedotustamme ja toimi sitten myös niiden mukaisesti.  Kaikki kaikessa on, että voimme järjestää mahdollisimman täysipainoisen tapahtuman turvallisesti. Jotkin järjestelyt olisivat normaalioloissa omituisia, mutta tässä tilanteessa ne perustuvat vain ja ainoastaan siihen, että kaikki sujuu hyvin. Esimerkiksi lähtöjen muuttaminen perustuu tähän. 

8.10.

Muutamat ovat tiedustelleet, missä Kankaanpäässä voisi yöpyä, Yksi vaihtoehto on  yhteistyökumppanimme Kankaanpään kuntoutuskeskus, joka tarjoaa hotellitasoista yöpymistä. Tutustu tarjoukseen tämän linkin kautta:  https://www.kuntke.fi/info/hinnasto/

 

4.10.

Länsi-Suomen maratoncup 

Kankaanpää maraton ja Säkylän mansikkamaraton muodostavat Länsi-Suomen maratoncupin. Lähtökohtaisesti kaikki, jotka ovat osallistuneet mansikkamaratonille, ovat mukana myös automaattisesti maratoncupissa. Ilmoittautuessa Kankaanpäähän muista, että ilmoittautumistietosi ovat samat, kuin Säkylässä, eli sarja, seura ja matka. Tällöin tulospalvelu löytää paremmin osallistujat.   

Cupin matkalahjakortin arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat osallistuneet sekä Säkylässä, että Kankaanpäässä 2020 joko maratonille tai puolimaratonille. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka olisit juossut esim. Säkylässä puolikkaan ja sitten päätät juosta Kankaanpäässä maratonin, olet kuitenkin arvonnassa mukana.  

 

29.9.

Ilmoittautuneet

Vaikka viime vuosi oli välivuosi, niin iloksemme huomaamme, että Kankaanpäätä ei olla unohdettu! Tänä viheliäisenä aikana  ilmoittautuneiden määrä on yllättänyt meidät iloisesti ja ilmoittautuneita tulee sisälle tasaiseen tahtiin. Suuri kiitos jo tässä vaiheessa kaikille ilmoittautuneille. Kankaanpään perinne, eli maratoonareiden vahva panostus näyttää taas olevan enemmistönä tässä vaiheessa. Tavallisesti tilanne kuitenkin muuttuu kohti h-hetkelä lähestyttäessä ja puolimaratoonareiden määrä alkaa lisääntymään. Katsotaan, miten tämä vuoden tilanne tulee kääntymään. Kympin matkalle odotamme myös runsaasti ilmoittautumisia. Kympin reitti on todella nopea ja odotuksessa on, että saatamme tänä vuonna nähdä ensimmäisen kerran Kankaanpään Maratonilla 30 minuutin alituksen. 

27.9.

Ennakkoilmoittautuneet

Ennakkoilmoittautuneet tulemme lisäämään nettiin alkuviikosta, kun olemme selvittäneet tuon viime perjantain ilmottautumisruuhkan. Ruuhkan saamme purettua maanantain aikana.

27.9.

Ennakkoilmoittautumisen 1. jakson päättymispäivän virhe

Ennakkoilmoittautumisen kaavakkeessa oli laitettu järjestelmään virheellinen päättymispäivä ja tämän vuoksi perjantaina ei onnistunut ilmoittautuminen kaavakkeen kautta. Olemme kuitenkin saaneet runsaasti sähköpositse ilmoittautumisia, joita alamme käsittelemään maanantaina. Lasku tulee maanantaina ja hinta on luonnollisesti se hinta, joka oli perjantaina voimassa. Pahoittelut tästä!

 

22.9.

Ilmoittautuminen ja maksu

Meillä on tähän saakka ollut pieni viive laskujen kanssa, mutta tästä eteenpäin kohti kilpailupäivää mennessä ilmoittautunut tulee saamaan laskun viimeistään seuraavana päivänä siitä, kun on ilmoittautunut.

Lasku lähetetään ilmoittautuneen sähköpostiin. Siksi on tärkeätä, sähköpostiosoite on oikein kirjoitettu ilmoittautumiskaavakkeessa. 

 

22.9.

Covid-19

Seuraamme tällä hetkellä erittäin tarkasti viranomaisten ohjeita covid-19 asian tiimoilta. Tulemme julkaisemaan tarkat ohjeet tulevina viikkoina näillä sivuilla. Muista lukea ohjeet huolellisesti ennen tapahtuman alkua.

22.9.

Kilpailukeskuksen ja lähtöpaikan osoitteet

Kilpailukeskus sijaitsee Kankaanpään liikuntakeskuksessa, jonka osoite on Jämintie 10, Kankaanpää.

Ilmoittautuminen, pukuhuoneet, numeroiden jako, maali sijaitsevat liikuntakeskuksessa.

Lähtö sijaitsee entisen kilpailukeskuksen, eli Niinisalon koulun läheisyydessä, jonka osoite on Kievarinkatu 3, Niinisalo. Huomioi kuitenkin, että et voi pysäköidä autoasi Kievarinkadulle, vaan sinut ohjataan Kankaanpään museon pihalla, jonka osoite on Museokatu 10, niinisalo

22.9.

Puolimaratonille uusi sarja

Olemme lisänneet puolimaratonille uuden sarjan ja se on M70. Tämä siitä syystä, että tapahtuma kuuluu Länsi-Suomen maratoncupiin ja ensimäisessä tapahtumassa on ko. sarja, joten luonnollisesti sarja lisätään myös Kankaanpää Maratonille.