Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kankaanpää maraton 17.10.

10 km reittiseloste ja reittikartat

Seuraavassa 10 km reittikartat

Reitti koostuu lyhyestä Niinisalon kierroksesta, sekä maaliintulosta, joka tapahtuu Kankaanpään urheilukeskuksen kentällä. 

LÄHTÖ JA NIINISALON KIERROS

Reitin suuntaa voi seurata reittipisteiden kautta

Niinisalonkatu 64-Taulunojantie 1-Taulunoantie 30- Taulunojantie 80- Taulunojantie 30- Kievarinkatu 4

10 km lähtö tapahtuu Kievarinkadulta, läheltä Niinisalon koulua.

Tästä juostaan Pieni pala Kievarinkatua, kunnes käännytään oikealle Niinisalontien vieressä kulkevalle pyörätiellä, jota juostaan aina Taulunojantien tien risteykseen, josta käännytään oikealla, kohti Taulunojaa.

Radan jälkeen juostaan Taulunojantietä pitkin hetken matkaan, kunnes käännös ympäri ja juostaan takaisin Niinisalon kylälle. Radan ylityksen jälkeen välittömästi käännös vasemmalle Kievarinkadulle, josta koulun sivuutuksen jälkeen Niinisalon kierros on täynnä ja tämän jälkeen lähdetään kohden Kankaanpään keskustaa.

Niinisalon kierroksen reittikartan jälkeen on seloste reitin lopusta.

10 KM MAALIIN TULO

Nyt onkin sitten aika laittaa kaikki peliin ja nauttia upeasta metsän keskellä kulkevasta pyörätiestä ja sen tarjoamasta rauhasta. Niiniisalon koulun ohituksen jälkeen juostaan Kievarinkadun päähän ja käännytään vasemmalle kevyenliikenteen väylälle kohti Kankaanpäätä. Ylität Varuskunnan tien ja pääset kaasu pohjassa hurauttamaan kohti Kankaanpäätä. Heti pyörätien alussa pienen nousun jälkeen on reipas alamäki, jossa kannatta varoa, ettei mene reidet hapoille. Reitti tasoittuu, mutta on tästä eteenpäin parin kilometrin verran nautinnollista, hieman alaspäin viettävä reitti houkuttaa ottamaan itsestään hivenen enemmänkin, mutta vielä on matkaa jäljellä. Pyörätiellä on vielä lopussa pari mäkeäkin, ettei liian helpoksi homma kävisi. Pyörätie loppuu tai itseasiassa yhtyy toiseen pyörätiehen. Pyörätien päässä on t-risteys. Käänny vasemmalle keskustaan johtavalle pyörätielle. Tästä on maaliin vielä runsas kaksi kilometriä. Ensin väylä laskeutuu Pitkämäen risteyksen kohdalla, jonka jälkeen viimeinen kilometri on tasaista nousua. Ensin hieman tiukemmin, mutta maalin lähestyessä se tasoittuu, Pyörätieltä käännyt vasemmalle kohti urheilukeskusta. maaliin tullaan pyörätien puoleisen päädyn kautta. Tässä tulee vielä yksi tiukka mutka "maratonportilla" urheilukentälle tultaessa, jossa käännytään oikealle. mutta sitten onkin jo maalisuora edessäsi ja lopulta maaliviiva armahtaa. Se on siinä!