Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kankaanpää maraton 17.10.

Puolimaratonin reittiseloste ja reittikartat

Seuraavassa reittiseloste ja puolimaratonin reittikartat.

Reitti koostuu kahdesta erillisestä kierroksesta, sekä maaliintulosta, joka tapahtuu Kankaanpään urheilukeskuksen kentällä. Ensimmäinen kierros on muutoin sama, kuin toisella kierroksella, mutta siitä jää pois Taulunojan kylällä käynti.

LÄHTÖ JA ENSIMMÄINEN KIERROS

Reitin suuntaa voi seurata reittipisteiden kautta

Niinisalonkatu 64-Taulunojantie 30-Kotikaari-Kotitie-Varuskunnantie 100- Asuntotie- Taulunojantie 30-Niinisalon koulu

Puolimaraton lähtö tapahtuu Kievarinkadulta, läheltä Niinisalon koulua.

Tästä juostaan Pieni pala Kievarinkatu, kunnes käännytään oikealle Niinisalontien vieressä kulkevalle pyörätiellä, jota juostaan aina Taulunojantien tien risteykseen, josta käännytään oikealla, kohti Taulunojaa. Välittömästi radan ylityksen jälkeen käännytään oikealla Veturikadulle ja kohti varuskuntaa. Reitti kulkee Kotikaarta pitkin Varuskunnantielle. Käännös oikeaan päin! Vasemmalle jää varuskunnan pääportti ja käännyttäessä oikealle Varuskunnantielle, välittömästi oikealle jää sotilaskoti.
Valitettavasti et voi poiketa sinne munkkikahville, sillä se on suljettu koronan vuoksi vierailijoilta.

Sotilaskodin ohituksen jälkeen pian tulee risteys, josta käännytään oikealla asuntotielle, jota pitkin juostaan aina Selvaagintielle ja käännytään vasemmalle. Tietä pitkin juostaan aina ns. neljän tien risteykseen, josta suunnaksi otetaan jälleen veturikatu, jota pitkin juostaan Taulunojantielle ja käännytään vasemmalle. Välittömästi radan ylityksen jälkeen käännytään vasemmalle, kievarinkadulle, jota pitkin juostaan aina siihen saakka, kunnes oikealle puolelle jää Niinisalon koulu ja lähdetään uudelle kierrokselle,

Toisen kierroksen selosteen löydät ensimmäisen kierroksen karttakuvan jälkeen.

PUOLIMARATONIN TOINEN KIERROS

Reitin suuntaa voi seurata reittipisteiden kautta

Niinisalonkatu 30-Taulunojantie 1-Taulunojantie30-Taulunoantie 200-kotikaari- Varuskunnantie 100-Asuntotie- Taulunojantie 30-Niinisalon koulu. 

Koulun kohdalla on täyttynyt ensimmäinen kierros. Tämän jälkeen juostaan Kievarinkatua hetken verran, kunnes käännytään oikealla Niinisalonkadun vieressä kulkevalle kevyenliikenteen väylälle. Tätä juostaan aina Taulunojantien risteykseen saakka, josta käännytään oikealle taulunojantielle. Radan ylityksen jälkeen juostaan Taulunojantietä pitkin ja käännös takaisin tapahtuu lähellä Mtk:n mökille menevän tien risteystä. Tästä juostaan takaisin kohti Niinisaloa, mutta juuri ennen Rataa käännytään vasemmalle Veturikadulle ja kohti varuskuntaa. Reitti kulkee Kotikaarta pitkin aina Varuskunnantielle. Vasemmalle jää varuskunnan pääportti ja käännytään oikealle Varuskunnantielle ja jälleen oikealla jää sotilaskoti. 

Sotilaskodin ohituksen jälkeen pian tuleekin risteys, josta käännytään oikealla asuntotielle, jota pitkin juostaan aina Selvaagintielle ja käännytään vasemmalle. Tietä pitkin juostaan aina ns. neljän tien risteykseen, josta suunnaksi otetaan jälleen veturikatu, jota pitkin juostaan Taulunojantielle ja käännytään vasemmalle. Välittömästi radan ylityksen jälkeen käännytään vasemmalle, kievarinkadulle, jota pitkin juostaan aina siihen saakka, kunnes oikealle puolelle jää Niinisalon koulu ja kahden kierroksen täyttyessä onkin edessä loppukiri kohti Kankaanpään urheilukenttää, jonne on toki vielä yli 6 km matkaa. Sen reittiseloste puolimaraton toisen kierroksen kartan jälkeen.

PUOLIMARATONIN MAALIIN TULO

Nyt onkin sitten aika laittaa kaikki peliin ja nauttia upeasta metsän keskellä kulkevasta pyörätiestä ja sen tarjoamasta rauhasta. Niiniisalon koulun ohituksen jälkeen juostaan Kievarinkadun päähän ja käännytään vasemmalle kevyenliikenteen väylälle kohti Kankaanpäätä. Ylität Varuskunnan tien ja pääset kaasu pohjassa hurauttamaan kohti Kankaanpäätä. Heti pyörätien alussa pienen nousun jälkeen on reipas alamäki, jossa kannatta varoa, ettei mene reidet hapoille. Reitti tasoittuu, mutta on tästä eteenpäin parin kilometrin verran nautinnollista, hieman alaspäin viettävä reitti houkuttaa ottamaan itsestään hivenen enemmänkin, mutta vielä on matkaa jäljellä. Pyörätiellä on vielä lopussa pari mäkeäkin, ettei liian helpoksi homma kävisi. Pyörätie loppuu tai itseasiassa yhtyy toiseen pyörätiehen. Pyörätien päässä on t-risteys. Käänny vasemmalle keskustaan johtavalle pyörätielle. Tästä on maaliin vielä runsas kaksi kilometriä. Ensin väylä laskeutuu Pitkämäen risteyksen kohdalla, jonka jälkeen viimeinen kilometri on tasaista nousua. Ensin hieman tiukemmin, mutta maalin lähestyessä se tasoittuu, Pyörätieltä käännyt vasemmalle kohti urheilukeskusta. maaliin tullaan pyörätien puoleisen päädyn kautta. Tässä tulee vielä yksi tiukka mutka "maratonportilla" urheilukentälle tultaessa, jossa käännytään oikealle. mutta sitten onkin jo maalisuora edessäsi ja lopulta maaliviiva armahtaa. Se on siinä!