Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

MARKKU KYRÖJÄRVI MARATONCUP 2019-2020

 

Markku Kyröjärven kanssa on keskusteltu ja sovittu, ettää hän saapuu takaisin ja hänen kunniakseen järjestämme jälleen talvicupin. 

Markku Kyröjärvi Maratoncup pitää sisällään seuraavat tapahtumat

- Pomarkun maraton   9.11.
- Tykköön maraton      4.1.2020
- Heiskan maraton       -02/20

 

Taustaa Tykköön maratotonista

Sain syksyllä 2018 vastata muutamaan kysymykseen liittyen Tykköön maratoniin.

 

Miksi Tykköön talvimaratonia ei järjestetä?

Vuonna 2018 tuli Tykkööllä täyteen 10-vuotta ja sovimme jo monta vuotta sitten, että se on tietynlainen virstanpylväs ja tuumataan sen jälkeen mitä tehdään. Näin myös teimme ja päätimme, että 2019 jää ainakin väliin. Minua henkilökohtaisesti on yllättänyt monet kyselyt tapahtuman tiimoilta ja onhan se totta vie mieltä lämmittänyt, etttä Tykköötä kysellään niinkin paljon. Monet ovat tivanneet asiaa aika tiukastikkin ja olen tämän saman asian selittänyt monelle. Joka kerta, kun olen kysmykseen vastannut, on itselleni tullut hieman outo tunne, joka kaihertaa mieltä. Tykköö on kuitenkin monelta osin erityinen henkilökohtaisella tasolla. Tykköön maratonin järjestäminen on aina hieno kokemus, vaikka usein tapahtuman jälkeen ollaan hyvin poikkinaisia. Pakkanen kiusaa välillä ja eihän koulu nyt varsinaiseksi kilpailukeskukseksi ole suunniteltu suurine pukutiloineen, suihkuineen yms. mutta ehkä siinä sen vetovoima osittain on. Sympaattinen kyläkoulu keskellä ei mitään, joka porskuttaa kouluna yhä edelleen. Tänä päivänä koululla on oppilaita enemmän, kuin milloinkaan on ollut! Tämä kaikki tietysti tuo järjestelyihin omat haasteensa. Monet asiat on rakannettava, suojattava, siirrettävä ja ennen kaikkea palautetteva ennalleen tapahtuman jälkeen.  Se kaikki vie uskomattoman paljon aikaa ja tarkkana pitää olla, mutta kyllä se kaiken sen vaivan arvoista on.

Tykkööllähän meillä olisi varastossa vielä yksi Suomen nopeimmista reiteistä. Uskoisin, että se on jopa nopeampi, kuin Kankaanpää maraton tai ainakin lähellä. Tällä reitillä on juostu kerran, se oli Kesäyön juoksussa, joka nimensä mukaisesti järjesttiin keskellä yötä. Tuon reitin avaaaminen juoksureitiksi on mielestäni parempi kesällä, kuin talvella liukkauden ja pimeyden vuoksi. eli tuskin sitä juostaan talvimaratonina, vaan reitti säilyy samana, Tykköön kylän ympäri juostavana lenkkinä.

 

Uudistuksia Markku Kyröjärvi maratoncupiin.

Cupiin tehdään muutamia uudistuksia, jotka helpottavat järjestelyjä, mutta antaa myös juoksijoille enemmän. Olemme sopineet, että cupiin tulee RFD-ajanotto, eli tuo samainen järjestelmä, joka on käytössä jo nyt ja  myös viime vuona oli  Pomarkun maratonilla.  Ajat tulevat nettiin välittömästi ja myös cupin yhteystuloksia pääsee seuraamaan kätevästi heti kisan jälkeen.

Muutamia muitakin muutoksia saattaa olla edessä, mutta ne ovat ulospäin pienempiä.

 

Markku Kyröjärven säännöt

Yhteistuloksiin lasketaan kolmen osakilpailun tulokset yhteen ja nopein yhteisaika on tietysti ensimmäinen. Kolme parasta palkitaan sarjoittain.

Ikäsarjat määräytyvät seuraavan säännön mukaan: Jokaiseen yksittäiseen kisaan ilmoittaudutaan ja juostaan siinä ikäsarjassa, mihin sinä vuonna juoksija kuuluu, mutta kokonaiskilpailun tuloksiin lasketaan se ikäsarja, johon juoksija kuuluu 2020. Tämä asia pitää ilmoittaa järjestäjille viimeistään Tykköön maratonin yhteydessä.

Markku Kyröjärveen ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan siihen lasketaan mukaan automaattisesti jokainen, joka on mukana Pomarkussa , koska se on Kyröjärven avauskilpailu.