Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 

POMARKUN MARATON UUTISIA

6.11

Matkojen lähtöpaikat

Reitti on mitattu ja todettiin seuraavaa. Muisti hieman petti aikaisemmasta. Uusi reitti on lyhyempi, kuin aikaisempi ja pituus on n. 5167 metriä, joten käytännössä se tarkoittaa sitä, että 10 km lähtö tapahtuu n 300 metriä reittiä eteenpäin olevassa kohdassa, joka vasemmalle kääntyvässä kaarteessa lähellä patosiltaa. Puolimaratonin lähtö on n. 430 metriä reittiä taaksepäin, eli Tehtaankadulla. Maratonin lähtöpaikka on itseasiassa paljon pidemmälle. Se on n. 860 metriä kilpailukeskuksesta reittiä taaksepäin, eli mennään puolimaratonin lähtöpisteestä vielä n. 430 metriä pidemmälle tehtaankatua.

3.11.

Vielä päivä aikaa ilmoittautua netissä ennakkoon

 

Keskiviikkona 4.11. iltaan saakka sinulla on vielä aikaa ilmoittautua netissä etukäteen Pomarkun maratonille. Tämän jälkeen kaikki ilmoittautumiset kisapaikalla viimeistään tunti ennen starttia. 

Miksi sinun kannattaa ilmoittautua ja maksaa etukäteen? No, säästät huomattavasti aikaa lauantaina, kun numerosi on valmiina haettavaksi. Silloin sinun ei tarvitse olla paikalla tunti ennen lähtöä.  Riittää kun haet numerosi ennen lähtöä ja olet starttivalmiina klo 11.00

Tänä viheliäisenä aikan voimme pitää paremmin turvavälejä, kun ilmoittaudut etukäteen.

Mutta jos haluat seurata tilannetta lauantaille saakka, on sekin mahdollista. Eli kisapaikalla voi siis ilmoittautua, mutta varaa hyvin aikaa ja tee ilmoittautuminen viimeistään tunti ennen starttia jälki-ilmoittautumispisteessä.

 

3.11.

Kilpailuohjeet

Olemme avanneet kilpailu-ohjeet sivun, johon on koottu oleellisia asioita tapahtumasta. Lue ohjeet ja toivottavasti löydät useimpiin kysymyksiin vastauksen.

 2.11.

Sääennuste

Ilmoittautuneissa on monta, jotka varmasti muistavat hyvin, mitä kaikkea Pomarkku on vuosien varrella tarjonnut. Jäätä, lunta, sohjoa, mutta yllättävän harvoin optimikeliä. MUTTA jos nyt katsoo sääennustetta tulevalle lauantaille, niin voisiko se kerrankin tärpätä. Lähes täydellinen sää olisi tiedossa. liki kymmenen astetta lämmintä ja pilvipoutainen.  Noh, vielä melkein viikko aikaa muuttua siihen normaaliin suuntaan...

 

31.10.

jälki-ilmoittautuminen on avattu

Jälki-ilmoittautuminen on avattu. Voit siis tehdä jälki-ilmoittautumisen ja maksamisen etukäteen netissä aina 4.11. iltaan saakka. Varsinkin tänä aikana suosittelemme käyttämään tätä hyväksenne, koska tämä säästää aikaa kisakeskuksessa aamutuimaan ja vähentää mahdollisia ruuhkia. Kun olet tehnyt ilmoittautumisen ja maksanut etukäteen jälki-ilmoittautumisen, niin sinun ei tarvitse tulla kisapaikalle tuntia ennen starttia, vaan riittää kun haet kirjekuoresi, joka on nimelläsi varustettuna kisakeskuksesta. 

Mikäli teet kuitenkin ilmoittautumisen vasta kisapaikalla, varaa aikaa reilusti, koska vallitsevan tilanteen vuoksi ilmoittautuminen saattaa viedä tavallista enemmän aikaa. 

31.10.

10 km viralliseksi matkaksi

Pomarkun maratonilla kymppi ei ole ollut virallinen matka, vaan  hieman enemmän. Tänä vuonna, kun reitti taas muuttuu hieman patosillan remontin jäljiltä, niin mitataan myös kymppi viralliseksi matkaksi. Tämä tietysti tuo vähän haasteita kisaan, koska 10 km lähtö tulee olemaan n. 500 m monitoimihallilta reittiä eteenpäin, eli tällöin lähtö tulee olemaan patosillan jälkeen.  Vaikka tämä tuo vähän haasteita lähtöön, niin tämä myös toisaalta varmasti on juoksijoille mieleen, että saa virallisen 10 km ajan.

 

 31.10. 

Pomarkun maratonin ennakkoilmoittautuminen

Pomarkun maratonin ennakkoilmoittautuminen on päättynyt.  Ilmoittautuneita on runsaat 50, joka on parikymmentä prosenttia enemmän, kuin viime vuonna, joten todella tyytyväisiä tähän määrään olemme. Kuten tavallista, tällä hetkellä maratoonareiden osuus on suurin, mutta yleensä lyhyempien matkojen osanottajamäärät nousevat h-hetkeä lähemmäksi mentäessä. 

27.10. 
Pomarkun maraton ja Covid-19   

Tällä hetkellä tilanne Satakunnassa koronan suhteen on edelleen erinomainen ja toivottavasti myös sellaisena pysyy. Tällä hetkellä valmistaudumme Pomarkun maratonille normaalisti. Tapahtumahan on perinteisesti paljon pienempi, kuin meidän Kankaanpää maraton. Pomarkun maratonilla. Kilpailukeskuksena toimiva Pomarkunin monitoimitila on tähän tapahtumaan nähden erinomaisen hyvä, koska saamme levitettyä sisällä tapahtuvia toimintoja laajemmalle alalle. Tulemme antamaan tarkemmat ohjeet alustavalla viikolla, miten kisakeskuksessa toimitaan.

 

27.10. 
Patosilta remontti on valmis 

 

Pari viimeistä vuotta on Pomarkun maratonilla juostu hieman normaalista poikkeavaa reittiä, koska patosillalla oli remontti ja liikennejärjestelyt muuttuivat sen myötä. Tänä vuonna on remontti valmistunut ja palaamme perinteiselle reitille. Reitillä olevat muutokset ovat kohtuullisen pieniä, mutta koska reitti on virallisesti mitattu, joudumme tietysti reitin uudelleen mittaamaan. Lisäämme tuon uuden reittikartan alustavalla viikolla nettiin.