Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

16. KANKAANPÄÄN TALVIJUOKSUSARJA

1. osakilpailun raportti

Kankaanpään maratonklubin perinteisin ja vanhin tapahtuma, talvisarja pyörähti 16. kerran käyntiin tutulla, Niinisalon nopealla ja tasaisella reitillä. Reittihän ei tuosta juuri tasaisemmaksi voi muuttua. Meillä ei ole tarkkaa dataa tällä hetkellä korkeuseroista, mutta arvioisin, että alle metrin se jää, mutta tässä kohtaan mennään pelkällä silmähavainnolla.

Niille, jotka eivät ole käyneet Niinisalon talvisarjassa juoksemassa, mutta tuntevat Kankaanpään maratonin reitin, niin talvisarjan reitti käsittää Kankaanpään maratonin tasaisimmat osuudet.

Tämän kertaiseen talvisarjan avaukseen tuli lähemmäs kolmekymmentä henkilöä, joka on erinomainen avaus. Varmasti osaltaan tämä toistaa muidenkin tapahtumiemme linjaa tältä syksyltä. Tämän nilviäinen, eli korona myllää kohtuullisen voimakkaasti eri puolilla, mutta Satakunta on pahimmalta säästynyt toistaiseksi ja tämä tämä avaa mahdollisuuden meille järjestää tapahtumia kohtuullisen normaalisti. Toki tälläkin kertaa otimme huomioon koronan ja mm. juoksuun ilmoittautuminen tapahtui koulun pihalla. 

No niin, sitten muutama sana tämän päivän juoksusta. Eli lähemmäs kolmekymmentä starttasi reitille ja mukavan syksyinen sää varmasti avitti osaltaan, sillä juoksijat tuntuivat olevan oikein oivassa vireessä heti ensimmäisessä osakilpailussa. Nyt täytyy oikein tarkistaa, milloinka on talvisarjassa juostu noin kova kolmen kärki, mikä tänään nähtiin. Kisa oli tiukka ja lopulta nopeimman ajan kellotti Juha Nyyssönen 16.39. Teppo Syrjälä jäi hänestä neljä sekuntia ja kolmantena maaliviivan ylitti Lassi Hopeasalo, joka puolestaan jäi Teposta vain kaksi sekuntia. Kovaa pojat hurjasteli. Ensimmäinen ja toinen juoksevat m40-sarjassa, vaikka allekirjoittanut sijoitti alkuunsa Tepon m50-sarjaan, mutta moka on nyt korjattu. Anteeksi vain pieni töppi.

Hyvin kyllä juostiin muutoinkin laajalla rintamalla ja varmasti itse kukin pääsi rallattamaan kunnolla happirikkaassa syyssäässä. 

Kuten aina olen huomauttanut ja teen sen taas. Talvisarjan tärkein tehtävä on olla jokaisen oma kuntomittari ja mukava katsoa, mikä oli talven avaus ja sitten siitä seurata omaa kehitystä talven yli. Toki siinä samalla kilpaillaan kaverin kanssa, kun numerolappu laitetaan rintaan, mutta tätä ei kannata kenenkään pelästyä, jousta ja kävellä voit juuri sen mukaan, kuin itsestä tuntuu. Välillä on hyvä käydä vähän avaamassa paikkoja ja mikäs sen parempi paikka, kun kavereiden kanssa Niinisalon reitillä. 

Mielenkiintoista luettavaa on myös talvisarjaan osallistuneet vuosien aikana. Yhä vain kärjessä painaa Rauno Koivisto, joka on osallistunut jokaiseen 103 osatapahtumaan. Sadan osakilpailun haamurajan tulee tällä kaudella suurella todennäköisyydellä ylittämään jo tammikuussa Reijo Miettinen.

Perkiömäen Jouko pääsee siihen vasta ensi kaudella. Oma ikinumeronsa saa, kun ylittää 50 osakilpailun määrän. Tänään Rajahalmeen Reijo juoksi 51. osakilpailunsa ja hän tulee saamaan seuraavassa osakilpailussa oman ikinumeronsa. Saarasen Timo tulee saavuttamaan tällä kaudella 50 osakilpailun määrän. 

Määrät ovat upeita osoituksia siitä, että monet tulevat vuodesta toiseen talvisarjaan kuntoansa kohentamaan ja viihtymään toisten samanhenkisten seurassa.  Talvisarja on tunnelmaltaa leppoisa ja sellaisena sen haluamme myös jatkossa pitää.  

Toki tapahtumassa on omat haasteensa. Joka kerta kun Niinisalon koulun pihalla olemme, nousee mieleen ajatus, miksi ihmeessä tuonne sisälle ei voi mennä. Se on käsittämätöntä. Kun aikoinaan olimme sarjassa koulun sisällä, sitä ei osannut edes kunnolla ajatella, kuinka hieno tila meillä oli käytössä. Sen ymmärtää vasta silloin, kun sen menettää. Tällä hetkellä kouluun ei ole edelleenkään asiaa menneä sisälle ja käytämme Niinisalon varuskunnan asuntoalueen kerrostalon saunatiloja. Ensimmäisellä kertaa huomasin, ettei kaikille oikein selvinnyt, miten sinne parhaiten ajetaan. Itse asiassa kerrostalo ei ole niin pitkällä, kuin luulisi. Kävellen oikotietä pitkin sinne on matkaa n. 700 m. Laitamme jatkossa kartan näkyviin, mistä tuo oikopolun reitti kulkee. 

Mutta haemme koko ajan muitakin ratkaisuja. Tänään kun kilpailu oli ohi ja tavarat laitettu kasaan, ajelin pitkin Niinisalon teitä ja mietin erilaisia ratkaisuja. Muutaman puhelunkin siinä samalla soitin ja mietittiin uusia kuvioita. Katsotaan, miten jatkossa saadaan kehitettyä. 

Mutta seuraava osakilpailu juostaan jälleen meille kaikille niin tärkeänä päivänä, eli 6.12. on juoksijoiden oma itseinäsyyspävän vastaanottonsa Niinisalon reitillä. Tule sinäkin juhlistamaan ja nauttimaan vapaudesta juosta.

    

t. Jouni