Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kankaanpään talvijuoksusarja 2023

1. osakilpailun 7.1. raportti

Vihdoinkin! Näin voisi luonnehtia perinteisen talvisarjan avausosakilpailua. Edellinen sarja oli hyvin repaleinen ja kesti kaikkinensa peräti kaksi vuotta ja yhden kuukauden. Korona vaikutti voimakkaasti sarjan vaiheisiin ja tietysti osanottajamääriin. 

Nyt päästiin aloittamaan uusi sarja puhtaalta pöydältä ja se loi myös perinteisen tunnelman, mikä sarjassa on ollut tunnusomaista vuodesta toiseen. Vaikka tapahtumia on ollut yli sata, niin huomasin että järjestäjätkin olivat innoissaan, kun huomasi tätä kaivanneen. Oli mukava nähdä tuttuja, joita monia ei ollut nähnyt muutamaan vuoteen ja päästä vaihtamaan kuulumisia. Mikä mukavinta, mukaan tuli myös uusia kuntoilijoita tuttujen kavereiden seuraksi. Useilla osanottajilla oli myös kannustusjoukkoja mukanaan, joten tapahtumaan saatiin oikein mukava tunnelma. Uudelle kierrokselle lähteville annettiin joukolla kannustushuutoja. Olipa mukavaa!!

Tapahtumaan avaukseen saapui 18 juoksijaa. Kuten aina, paikalle tultiin taas mittaamaan lähinnä omaa kuntoaan. Osalle vakioituna reeninä, jollekin tapana tulla lenkkeilemään ja näkemään tuttuja. 

Sää oli mukavan talvinen. Pakkasta 8-9 astetta. Pieni tuulen vire tietysti hieman kipristeli kasvoilla, mutta ei suuremmin haitannut. Reittihän on uusi, jota jo viime sarjassa kokeiltiin. Reitti on osa Kankaanpään maratonin legendaarista reittiä ja siitä ehkä se nopein pätkä, joka on irrotettu talvisarjaan. Kilpailukeskuksena toimi Niinisalon varuskunnan entinen varuskuntakerho, joka tiloiltaan on vähintäänkin sopiva. Tilaa on tarjolla.

 

Kisan jälkeen oli pienet yllätysjuhlat, kun päätettiin juhlistaa edellisen talvisarjan päätöstä ja siirsimme sen tämän osakilpailun yhteyteen. Kisan jälkeen oli tarjolla kaikille, niin osanottajille, kuin myös huoltajille kahvit ja pientä makeaa. Ohjelmassa oli myös palkintojen jako ja ehkä sen jännittävin hetki koettiin, kun arvottiin 120e arvoinen lahjakortti lenkkikenkä ostoksille. Sähköä oli tavallista enemmän ilmassa, koska arvontaan osallistui vain viisi juoksijaa, joten voittomahdollisuus oli mitä ilmeisin. Tällä kertaa arpa suosi Reijo Miettistä. Onnea Repa!

Kuten tapahtuman aikana puhuttiin, on mahdollista, että talvisarjaa juostaan talven aikana myös vanhalla reitillä. Kaikki oikeastaan riippuu puolustusvoimista. Sopimuksemme on sen sisältöinen, että voimme pitää tapahtumaa kerholla silloin, kuin puolustusvoimat eivät tarvitse kerhoa omiin toimintoihin, mutta kun tarve tulee, silloin talvisarja siirtyy suosiolla sivuun. 

Mutta nyt sitten uutispommi! On mahdollista, että korvaava kisakeskus on Niinisalon koulu! tämän mahdollisuuden kuulin tänään ensimmäistä kertaa ja selvitämme asiaa ensi tilassa. Tämän mahdollisuuden jälkeen jouduin keräilemään ajatuksiani hetken. Niin paljon mahtuu muistoja tuohon kouluun erilaisten tapahtumien tiimoilta. Aikoinaan jouduimme luopumaan tuosta tilasta pitkin hampain ja kun nyt kun kuulin sen mahdollisuuden, niin aika tunnemyrskyn koin.  

 

Tulemme aina ennen seuraavaa tapahtumaa ilmoittamaan, kummalla reitillä tapahtuma järjestetään. Käsitykseni mukaan ainakin kaksi seuraavaa tapahtumaa voidaan järjestää kerholla, mutta sitten huhtikuussa on katsottava tilannetta uudelleen. Seuraa sivujamme, tulemme sen ilmoittamaan heti tuolla etusivulla. 

 

Seuraava osakilpailu on 

 

11.2. klo 14.00

Tervetuloa mukaan!

 

t. Jouni